da-li-muskarci-vole-komplikovane-zene

Da li muškarci vole komplikovane žene?

Možda ste čuli da Vas je suprotan pol u mnogim situacijama okarakterisao kao komplikovanim ženama. Možda to jeste, a možda i niste. Sve zavisi od situacije do situacije. Koje sve osobine Vas mogu činiti komplikovanom ženom u partnerovim očima?

Ukoliko muškarac traži samo vezu za jednu noć, a Vi želite nešto više, te imate određenih pravila ponašanja na prvom sastanku, može Vas okarakterisati kao izuzetno komplikovanom ženom. Međutim, to što on ne želi da se potrudi i potrebna mu je samo površna veza, ne znači da ste Vi komplikovani ili teški. Na prvom sastanku baš i ne može tako lako zaključiti bilo šta o Vašim manama. Potrebno je mnogo više vremena da Vas upozna.

Muškarci vole nedokučive stvari. Zato, ne morate odmah pokazati sve svoje karte. Ukoliko je zainteresovan za Vas, potrudiće se da Vas upozna, a samim tim i pozove na sastanak još koji put. Nemojte pasti u zamku i misliti da sa Vama nešto nije u redu ukoliko Vas muškarac više nikad ne pozove. Držite se onoga što želite i ne popuštajte zato što su danas vremena drugačija. Držite do sebe.

Muškarac Vas može okarakterisati kao komplikovanom ženom i ako ste izgrađena ličnost kojoj nisu smešni jeftini fazoni. Vi niste na prodaji, tako da Vas ne može kupiti fensi večerom ili bilo kakvim poklonom. Barem bi tako trebalo da bude. Istrajte u onome što ste zamislile. Čuvajte porodične vrednosti koje su Vam utkali roditelji. Ukoliko nešto ne želite, ne morate. Nikakav broj sastanaka Vas ne primorava ni na šta.

Možda ste stariji, zreliji i iskusniji, te znate šta želite, a šta ne. To što imate svoj stav i mišljenje, otvoreno ga pokazujete, ponosni ste na svoju inteligenciju i sa Vama se može razgovarati na bilo koju temu, ne znači da ste komplikovani, već pametni i svestrani. Ukoliko to nekom muškarcu smeta – njegov problem.

Možete i biti komplikovane ukoliko želite da apsolutno sve bude po Vašem. Ne zaboravite da se ponašate prema drugima onako kako biste voleli da se oni ponašaju prema Vama. Ukoliko ste osoba koja želi da drži sve konce u svojim rukama, sa razlogom ćete oterati potencijalnog partnera. Dajte do znanja da ste samostalni i svoji, ali i otvoreni za saradnju i razgovor. Muškarci nisu tu samo da bi Vam udovoljili. Ako se već tako dugo borimo za ravnopravnost među polovima, onda prihvatimo i „mane“ te borbe.

Komplikovana žena nije sinonim za onu koja nije površna ili je pročitala malo veći broj knjiga. Ukoliko muškarac želi da Vas upozna, to će i učiniti. Nemojte bez potrebe postati nesigurni, ukoliko „ne prolazite dobro“ na prvim sastancima. Možda je on tražio nekog ko će pristati na sve što kaže, a Vi sigurno niste taj tip.

Budite samouvereni i sigurni u sebe. Radite ono što volite. Pravi muškarac će to prepoznati. Nema potrebe da se svidite svakom. Zato, sledeći put ne padajte na komentar da ste isuviše komplikovani. Samo napred u ostvarivanju sopstvenih ciljeva.

O. B.

diplomirani psiholog i porodični psihoterapeut

Podeli ovaj tekst.

Ostavite odgovor