Ostavite poruku!

Kada su partneri godinama u braku, ne pokazuju više sopstvene emocije kao na početku. Mnogo je razloga za to: zaljubljenost prelazi u ljubav, teška svakodnevnica može narušiti optimizam, previše je zahteva i obaveza na poslu, oko dece, domaćinstva…

Zbog ogromnog broja obaveza i neusklađenog radnog vremena, partneri se viđaju tek uveče. Tada kreće večernja rutina oko dece, a partneri su zaista iscrpljeni za bilo kakvo pokazivanje emocija i intimnosti. Poslednjih nekoliko godina, problem nam prave i društvene mreže, zbog kojih postajemo totalno nedostupni onome ko se nalazi pored nas.

Iako je ovo tačno, nemojte dozvoliti da se skroz ulenjite i izgubite na kvalitetu braka. Ukoliko se to desi nekoliko dana za redom, ništa se neće promeniti. Ali, ukoliko dozvolite da se ta lenjost vuče mesecima ili čak godinama, možete se naći u ogromnom problemu!

Zato, pronađite vremena! Zar je išta važnije od porodice? Ukoliko nešto stvarno želite, pronaći ćete načina! Jedan od tih načina jeste i ostavljanje poruka partneru! To možete učiniti ne bezbroj načina. Sve zavisi od Vaše mašte i kreativnosti.

Na primer, znate da će se partner kupati posle Vas u kupatilu. Para je već zamaglila ogledalo. Napišite mu poruku, kratku i romantičnu. Na isti način možete iskoristiti i ruž koji je već pri kraju ili kojem je istekao rok trajanja.

Spremate se za posao. Vaš partner još uvek spava. Ne želite da ga budite. Ostavite mu kratku poruku na papiru na bilo kom mestu za koje ste sigurni da će videti. To može biti na jastuku, frižideru, vratima, ormanu… Najbolje poznajete rutinu svog partnera. Ne brinite, znaćete koje je idealno mesto.

Poruku možete ostaviti i u ženskoj ili poslovnoj torbi. Sigurno će je pronaći. Vodite samo računa da to ne bude u dokumentaciji vezanoj za posao. Može je greškom pronaći neko kome nije namenjena.

Iznenadite svog partnera. Postoji zaista mnogo načina za to. Nije tačno da nemate minut ili manje za pisanje romantične poruke. Prestanite da pronalazite izgovore. Imamo zaista mnogo obaveza. Ali, ako neko nešto stvarno želi, pronaći će način da to i ostvari.

Neka ta poruka liči na Vas. Nemojte pisati esej. Dovoljna je i jedna rečenica. Ili, jednostavno: „Volim te!“ Isto tako, možete napisati i neku kratku šali ili vic, koji će nasmejati partnera i pomoći mu da započne dan sa osmehom.

Ukoliko mislite da ste suviše „stari“ za ovakve poduhvate, grešite! Uradite to bez obzira na broj godina koje imate. Budite uvereni da ćete izvući osmeh na partnerovo lice. A to je od ogromnog značaja, zar ne?

Ne razmišljajte puno! Jednostavno napišite rečenicu koja je u Vašem stilu! Neće biti ni smešna, ni glupa! Nemojte biti toliko nesigurni u sebe! Svaka pozitivna novina u dugogodišnjem braku je dobrodošla!

O. B.

diplomirani psiholog i porodični psihoterapeut

Podeli ovaj tekst.

Ostavite odgovor