Kako ćete znati da je Vaš partner „onaj pravi“?

Sve smo se mi, u jednom trenutku, pitale kako ćemo znati da je trenutni partner „onaj pravi“? Kako ćemo znati da ćemo baš sa njim ući u bračne vode i osnovati porodicu? Možda ste očekivale da ceo svet stane, da će to biti „ljubav na prvi pogled“ ili da će Vam srce stati svaki put kada ga vidite… Ali, uglavnom, nije bilo tako…

Sa pravim partnerom sve izgleda jako jednostavno. Ne razmišljate o tome šta je želeo da kaže, jer možete otvoreno da ga pitate, a on će Vam otvoreno odgovoriti. Ne pitate se da li mu je stalo ili nije. On Vam otvoreno pokazuje svoja osećanja. Imate osećaj da je sve došlo na svoje mesto. Ne želite da igrate igrice, niti da manipulišete, jer za tim zaista nema potrebe.

Imate osećaj da ga zaista poznajete. Ne stidite se da govorite i o svojim najvećim strahovima ili razmišljanjima. Bez obzira što ste toliko različiti, ipak se savršeno razumete. Čak i kad to nije slučaj, oboje ste puni strpljenja, podrške i poštovanja.

Osim što ste partneri, vi ste i najbolji prijatelji. Sa njim razgovarate o svemu. On Vam postaje najbolja prijateljica sa kojom možete i da ogovarate, i da komentarišete, i da delite svoje najdublje tajne. Ne osuđuje Vas. Bez obzira kakvu ste grešku napravili, on će Vas podržati. Ukoliko ne misli isto što i Vi ili se ne slaže sa nečim što radite, imaćete osećaj kao da Vas podržava.

Ponosan je na svaki Vaš uspeh. Nije ljubomoran. Veruje Vam. Svi njegovi prijatelji su slušali o Vama i pre nego što su Vas upoznali, jer on nije mogao da sakrije koliko mu je stalo. Ne smetate mu ni u jednoj situaciji. Volite sve da radite zajedno.

Ovaj osećaj ne traje samo na početku dok ste zaljubljeni. Ovaj osećaj imate i nekoliko godina kasnije. Vaš odnos se produbljuje, bez obzira koliko problema i prepreka imate. Kada se nađete u nevolji, ne pucate. Vaš odnos biva sve jači i jači.

Lepe ste mu i kada ste neispavane, čupave i bez šminke. Lepe ste mu i kada imate celulit ili se ugojite u trudnoći. Lepe ste mu i kada imate višak kilograma. On Vas poznaje na neki drugačiji način. Zbog toga ne posmatra samo Vašu spoljašnjost.

On želi da Vas zaštiti. Uvek i u svakom trenutku. Sva bol ili nepravda koja Vam se događa, njega će boleti podjednako kao i Vas. Sa njim ćete imati decu zbog koje ne spavate noćima. Bićete do guše u keditima. I neće Vam baš svakog dana cvetati ruže. Ali, sve te probleme ćete podeliti na pola i biće Vam mnogo lakše. Znaćete da će, na kraju, ipak sve biti u redu, bez obzira koliko je trenutno teško.

Na kraju, Vaš partner će biti „onaj pravi“ jer ćete se Vi sa njim osećati dobro u svojoj koži. On će prihvatiti sve Vaše mane i vrline. Neće zahtevati da se menjate. Ali, bez obzira na to, Vi ćete imati želju da se razvijate i menjate zajedno sa njim. Čak i one najteže stvari će izgledati lako, jednostavno i bez ikakvog tereta. Zato, kada pronađete sve ovo u jednoj osobi – ne puštajte je!

O. B.

diplomirani psiholog i porodični psihoterapeut

Podeli ovaj tekst.

Jedan komentar na temu “Kako ćete znati da je Vaš partner „onaj pravi“?

Ostavite odgovor