koje-vrali-zene-najvise-cene-kod-muskarca

Koje vrline žene najviše cene kod muškaraca?

Bez obzira koliko želele da budemo samostalne i svoje, ne ostajemo ravnodušne na određene partnerove vrline. Niko ne voli da bude konstantno sam i mnogo je lepše deliti i dobro i zlo sa partnerom kojeg smo izabrale. Većina žena ističe da voli sledeće vrline:

On zna da sasluša. Muškarci mnogo manje pričaju od žena. Ne zanima ih toliko detalja. Ne vole da ogovaraju i bave se tuđim životom. Gledaju sebe i ono što je njima važno. Međutim, svakoj ženi godi kada može da se požali svom partneru i kada je on sasluša. Iako instant rešenje ne postoji, njoj će prijati njegova podrška u teškim trenucima. Ponekad je samo to i dovoljno.

Ponaša se zaštitnički. Odavno smo prošli vremena u kojima je muškarac dominantan na svim poljima. Odavno smo prošli tinejdžerske tuče oko devojke. Međutim, većina žena priznaje da voli sitne pažnje zaštite koje dolaze od strane partnera: prati nas kući kako bi se uverio da smo bezbedno stigle, govori nam da se javimo čim se smestimo ukoliko smo na nekom poslovnom putu, dolazi po nas kolima na posao kada pada kiša, pomažu u fizičkim poslovima koje su teške za ženu…

Voli decu. Žene su posebno „slabe“ na muškarce koji znaju kako treba sa decom. Prosto se tope, kada vide kako se njihov partner igra sa njima. Znaju da cene svaku njihovu pomoć vezanu za kupanje, oblačenje, menjanje pelena, čitanje priča… I nije tačno da se muškarci uopšte ne bave sopstvenom decom. Sve je više muškaraca koji vode decu u vrtiće i škole, šetaju sa njima po parku ili provode slobodno vreme kroz igru.

Dobar je. Volimo muškarce koji pomažu drugima, bez obzira da li je u pitanju pokvaren auto na putu, prenošenje nameštaja ili odlazak u kupovinu. Kada uvidimo da ima dobar odnos sa svojom porodicom i prijateljima, to nam uliva sigurnost da će takav biti i prema nama. Zato, sav taj trud posmatramo sa dubokim divljenjem.

Iskren je. Bez obzira što nam govori da nam ta haljina ne stoji baš najbolje, volimo da bude iskren. Ne želimo partnera koji će nam uvek govoriti lepe stvari, a da zapravo to nije tako. Želimo nekog ko će biti realan i iskren, čak i ako nam na prvu loptu ta iskrenost ne prija.

Zreo je. Ne želimo mamine dečake o kojima ćemo voditi više računa nego o sopstvenoj deci. Volimo muškarca koji je dovoljno zreo da se ne plaši svakodnevnih teških izazova vezanih za porodicu, decu, brak, komunikaciju… Volimo muškarce koji povremeno preuzimaju inicijativu i urade nešto što ne bismo od njih očekivale.

Lepo je vaspitan. Muškarac nije džentlmen samo kada je Dan žena. On to čini svakog dana, na različite načine. Na primer, oblači nam kaput, otvara vrata, štiti nas u gužvi, sipa piće u kafiću, otvara teglu krastavca…

Zato, obratite pažnju na svoju jaču polovinu. Oni na različite načine pokazuju svoju ljubav. To nisu skupa putovanja i cveće, već sitnice kojima svakog dana pokazuju da im je stalo.

O. B.

diplomirani psiholog i porodični psihoterapeut

Podeli ovaj tekst.

Ostavite odgovor