Šta sve može uplašiti vašu jaču polovinu?

Iako nisu svi muškarci isti, postoje neke stvari koje ih mogu uplašiti. Najviše one koji vole svoju samostalnost i slobodu. Ako ste na početku veze i još uvek se ne poznajete dovoljno, Vaša jača polovina može pobeći glavom bez obzira u sledećim situacijama:

Imate ljubomorne ispade. Sretate ga u gradu kako šeta sa nekom ženskom osobom. To može biti njegova sestra, prijateljica, koleginica. Međutim, Vi prilazite i pravite ogromnu dramu. Niko ne voli dečije ispade. Priđite i lepo se pozdravite. Na osnovu njegove reakcije, shvatićete ko je u pitanju. Ali, ako napravite nezrelu scenu, možete ga odmah zaboraviti.

Suviše rano ga upoznajete sa roditeljima. Možda ste bliski sa njima i znaju za svaku Vašu vezu, bez obzira koliko ozbiljna ili neozbiljna bila. Međutim, muškarci to ne vole. To im je prvi znak da želite nešto veliko. Ako oni još uvek nisu sigurni, udaljiće se.

Imate ozbiljnih problema sa besom. Odlazite zajedno u šoping. Posle nekoliko sati šetnje, nailazite na jedinu haljinu koja Vam se dopada. Međutim, ostala je ta jedna jedina, a dohvatila je i neka druga devojka. Tada počinjete da vičete i bivate veoma neprijatni. Osvrnite se oko sebe. Da li je Vaš momak i dalje tu?

Počinjete da plačete kao kiša u njegovom prisustvu. Skupilo Vam se sve. On kasni pola sata, a Vi počinjete da plačete. Njegova prva pomisao je da se dogodilo nešto strašno. Ali, kada Vas je saslušao nije mu baš jasno zbog čega ste tako reagovali. Iako su Vam hormoni možda na vrhuncu, nemojte se ponašati kao dete.

Ne date mu ni malo slobodnog vremena. Kada smo zaljubljeni, provodimo mnogo vremena sa svojim partnerom. Međutim, ne zaboravite da oboje imate svojih obaveza, prijatelja, hobija… Malo odvojenog vremena Vam neće škoditi. Naučite da uživate i onda kada ste sami. Ta veština je i te kako potrebna za Vaše mentalno zdravlje.

Ne verujete mu. Možda ste na samom početku veze, ali to ne znači da je svaki muškarac loš. Ukoliko odloži Vaše viđenje zbog toga što je ostao duže na poslu, nemojte odmah pomisliti na najgore i imati ispade: „Ne želiš da se vidimo! U čemu je problem?! Sigurno hoćeš da raskinemo! Bolje mi odmah reci šta je u pitanju!“

Ovo su samo neki ispadi zbog kojih bi pobegla svaka normalna osoba. Nemojte se ponašati kao klinka od 15 godina. Budite jaka i samouverena žena koja ceni svoju ličnost, slobodu, posao, prijatelje i vreme posvećeno sebi. Iako ih nazivaju jačim polovinama, ponekad mogu biti izuzetno plašljivi i pobegnu pre nego što Vas upoznaju.

Budite svesni činjenice da su muškarci i žene drugačiji. Ono što bi Vam prijalo i čak delovalo romantično, jača polovina ne doživljava tako. Imajte visoko samopouzdanje, poštujte sebe, svoje vrline i svoje mane. Neke stvari se drugačije posmatraju ukoliko se dešavaju posle dva meseca, umesto posle dve godine veze. Nemojte baš odmah pokazati svaku svoju slabost. Delovaćete isuviše ranjivo, a to se veoma lako može iskoristiti i zloupotrebiti.

Ukoliko ste dugo zajedno i volite se, muškarac se može plašiti da ga ne ostavite. Verovali ili ne, ima i takvih primeraka.

O. B.

diplomirani psiholog i porodični psihoterapeut

Podeli ovaj tekst.

Ostavite odgovor